Αγκαλιάστε την καρδιά σας

Φροντίστε την καρδιά σας

Αγκαλιάστε την καρδιά σας

Η τακτική λήψη ASPIRIN® (ακετυλοσαλικυλικού οξέος) χαμηλής δοσολογίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας, είναι μια από τις σημαντικότερες και αποτελεσματικότερες μεθόδους προστασίας της καρδιάς σας. Η ASPIRIN® (ακετυλοσαλικυλικό οξύ)  χαμηλής δοσολογίας , προλαμβάνει το πρωτογενές και τυχόν δευτερογενές έμφραγμα σε άτομα με καρδιαγγειακή νόσο. 1

Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης δευτερογενούς παροδικού ισχαιμικού επεισοδίου , το οποίο ονομάζεται και «ελαφρύ εγκεφαλικό». Επίσης τον κίνδυνο εγκεφαλικού που οφείλεται σε θρόμβο, το οποίο είναι γνωστό και ως ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο. 1

Εάν ανήκετε στην κατηγορία υψηλού κινδύνου για έμφραγμα, συζητήστε με τον γιατρό σας σχετικά με την αγωγή ASPIRIN® (ακετυλοσαλικυλικού οξέος)  χαμηλής δοσολογίας. Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης πρωτογενούς  ή δευτερογενούς εμφράγματος, ή υποτροπιάζοντος εγκεφαλικού επεισοδίου που οφείλεται σε θρόμβο.

Η θεραπεία με ASPIRIN® 100mg χρησιμοποιείται συχνά από ασθενείς που λαμβάνουν ακετυλοσαλικυλικό οξύ σε τακτική βάση υπό την επίβλεψη γιατρού.

1 Antithrombotic Trialists’ (ATT) Collaboration. Aspirin in the primary and secondary prevention of vascular disease: collaborative meta-analysis of individual participant data from randomised trial. Lancet 2009;373:1849-60.
Back to Top