ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΟΦ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ Ή ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ.

 

H Ασπιρίνη 500mg (δισκίο/αναβράζον δισκίο) αντενδείκνυται σε άτομα με υπερευαισθησία στο ακετυλοσαλικυλικό οξύ ή άλλα σαλικυλικά και ιστορικό άσθματος που προκαλείται από αυτά, ενεργό πεπτικό έλκος, ιστορικό αιμορραγιών του πεπτικού και αιμορραγική διάθεση, σοβαρή ηπατική, νεφρική ή καρδιακή ανεπάρκεια, διασταυρούμενη υπερευαισθησία με άλλα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ), άτομα υπό ηπαρινοθεραπεία, σε αιμορραγικές καταστάσεις (π.χ. αιμορροφιλία), σε συγχορήγηση με μεθοτρεξάτη, στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Δεν συνιστάται η χορήγηση της Ασπιρίνης 500mg σε παιδιά κάτω των 12 ετών χωρίς ιατρική οδηγία.

 

Η Ασπιρίνη-C αντενδείκνυται σε άτομα με υπερευαισθησία στο ασκορβικό οξύ, στο ακετυλοσαλικυλικό οξύ ή άλλα σαλικυλικά και ιστορικό άσθματος που προκαλείται από αυτά, ενεργό πεπτικό έλκος, ιστορικό αιμορραγιών του πεπτικού και αιμορραγική διάθεση, σοβαρή ηπατική, νεφρική ή καρδιακή ανεπάρκεια, διασταυρούμενη υπερευαισθησία με άλλα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ), άτομα υπό ηπαρινοθεραπεία, σε αιμορραγικές καταστάσεις (π.χ. αιμορροφιλία), σε συγχορήγηση με μεθοτρεξάτη, στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Στα παιδιά δεν συνιστάται η χρήση του συνδυασμού ακετυλοσαλικυλικού οξέος με ασκορβικό οξύ

 

Η Aσπιρίνη COMPLEX Cold & Flu αντενδείκνυται σε άτομα με υπερευαισθησία στην ψευδοεφεδρίνη, στο ακετυλοσαλικυλικό οξύ ή άλλα σαλικυλικά και ιστορικό άσθματος που προκαλείται από σαλικυλικά, άτομα με οξέα γαστρεντερικά έλκη, αιμορραγική διάθεση, σοβαρή νεφρική, ηπατική ή καρδιακή ανεπάρκεια, σοβαρή υπέρταση, σοβαρή στεφανιαία νόσο, στην κύηση και τη γαλουχία, σε συγχορήγηση με μεθοτρεξάτη, άτομα υπό αγωγή με αναστολείς ΜΑΟ. Δεν συνιστάται για χρήση σε παιδιά και εφήβους κάτω των 16 ετών, εκτός εάν συσταθεί από ιατρό.

 

Να αποφεύγεται η μακροχρόνια χρήση χωρίς προηγούμενη ιατρική συμβουλή και παρακολούθηση.

 

Κάτοχος άδειας κυκλοφορίας Ελλάδα-Κύπρος:

Bayer Ελλάς ΑΒΕΕ
Σωρού 18-20, 151 25
Μαρούσι, Αθήνα, Ελλάδα
Τηλ: 0030 210 6187500

Τοπικός αντιπρόσωπος στην Κύπρο:
NOVAGEM LTD, Λευκωσία
Τηλ.: 00357 22 483858

Εάν θέλετε να αναφέρετε κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια ή παράπονο σχετικά με την ποιότητα των προϊόντων Ασπιρίνης, παρακαλείσθε να απευθυνθείτε σε επαγγελματία υγείας (π.χ. ιατρό ή φαρμακοποιό) ή στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ). Μπορείτε, επίσης, να απευθυνθείτε στην Bayer Ελλάς στο τηλ. +30 210 6187500, fax: +30 210 6187 522, email: drugsafety.greece@bayer.com

 

L.GR.MKT.09.2020.1609

Back to Top