ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΟΦ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ Ή ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ.

 

H Ασπιρίνη αντενδείκνυται ως αντιπυρετικό σε παιδιά κάτω των 12 ετών, σε άτομα με αλλεργία στα σαλικυλικά και ιστορικό άσθματος που προκαλείται από αυτά, άτομα με διασταυρούμενη υπερευαισθησία με άλλα ΜΣΑΦ, υπό ηπαρινοθεραπεία, αιμορραγικές καταστάσεις, ενεργό πεπτικό έλκος, σοβαρή νεφρική, ηπατική ή καρδιακή ανεπάρκεια, συγχορήγηση με μεθοτρεξάτη, στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

 

Η Ασπιρίνη-C αντενδείκνυνται σε παιδιά, σε άτομα με αλλεργία στα σαλικυλικά και ιστορικό άσθματος που προκαλείται από αυτά, άτομα με διασταυρούμενη υπερευαισθησία με άλλα ΜΣΑΦ υπό ηπαρινοθεραπεία, αιμορραγικές καταστάσεις, ενεργό πεπτικό έλκος, σοβαρή νεφρική, ηπατική ή καρδιακή ανεπάρκεια, συγχορήγηση με μεθοτρεξάτη, στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

 

Η Aσπιρίνη Complex Cold & Flu: Αντενδείκνυται σε παιδιά <16 ετών, άτομα με αλλεργία στα σαλικυλικά και ιστορικό άσθματος που προκαλείται από αυτά, στη ψευδοεφεδρίνη, αιμορραγική διάθεση (αντιπηκτική αγωγή), οξέα γαστρεντερικά έλκη, σοβαρή νεφρική, ηπατική ή καρδιακή ανεπάρκεια, σοβαρή υπέρταση, σοβαρή στεφανιαία νόσος, κύηση, γαλουχία, συγχορήγηση με μεθοτρεξάτη και αναστολείς ΜΑΟ.

 

Να αποφεύγεται η μακροχρόνια χρήση χωρίς προηγούμενη συμβουλή και παρακολούθηση.

 

Κάτοχος άδειας κυκλοφορίας Ελλάδα-Κύπρος:

Bayer Ελλάς ΑΒΕΕ
Σωρού 18-20, 151 25
Μαρούσι, Αθήνα, Ελλάδα
Τηλ: 0030 210 6187500

Τοπικός αντιπρόσωπος στην Κύπρο:
NOVAGEM LTD, Λευκωσία
Τηλ.: 00357 22 483858

Εάν θέλετε να αναφέρετε κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια ή παράπονο σχετικά με την ποιότητα των προϊόντων Ασπιρίνης, παρακαλείσθε να απευθυνθείτε σε επαγγελματία υγείας (π.χ. ιατρό ή φαρμακοποιό) ή στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ). Μπορείτε, επίσης, να απευθυνθείτε στην Bayer Ελλάς στο τηλ. +30 210 6187500, fax: +30 210 6187 522, email: drugsafety.greece@bayer.com

 

L.GR.MKT.09.2020.1609

Back to Top